Egy fehérhasú törpesün története.

Hogyan választottunk

   Jasper a törpesün

 

Kisfiam szeretett volna egy új kis barátot magának a kis hörcsög (Boci) mellé.

   Sokat tanakodtunk , hogy milyen állatka lenne jó. Sajnos sokat vagyunk távol, olyat nem szerettünk volna, aki szenved a bezártságtól és a magánytól, míg nem tudunk vele foglalkozni.

Végül hosszas utánajárásnak, érdeklődésnek a fehér hasú törpesün mellett döntöttünk. Fontos volt az is, hogy ne legyen túlságosan nagy a helyigénye és utazásnál se keljen magára hagyni, hanem magunkkal tudjuk vinni.

   Már csak azt kellet eldönteni, hogy honnan kerüljön hozzánk. Állatkereskedés? Tenyésztő? Vajon melyik lenne a jobb döntés? Persze az anyagiak is sokat számítottak, mivel az egészet a gyermekem finanszírozta.

   Az állatkereskedésekben nem tudták megmondani, vagy nem akarták, hogy a süni honnan származik, pontosan milyen idős. A táplálkozási és tartási körülményekről sem igazán tudtak sokat. Mi a laikusok, akik utánajártunk a net segítségével, sokkal több információval rendelkeztünk.

   Végül egy tenyésztőt választottunk, és nem bántuk meg. A neten találtunk rá és fel is vettük vele a kapcsolatot. Szinte azonnal kaptunk is választ fotó kíséretében, hogy van rövid időn belül elvihető sünijük. Megnézhetjük, simizhetjük és ha megtetszettünk egymásnak, hozzánk költözhet egy kis pajtás  

                                                                                    

                                                                                                                                                                                                                                                      

           

 

 

 

   Mindenképpen látni szerettük volna, hogy hogyan tartják a süniket és csak tenyésztésre használják őket, vagy szeretik is a kis állatkákat. Azt kell mondjam jó benyomásokat szereztünk. Nagyon szépen, nagy helyen, tisztán tartják a süniket, gondoskodó szeretettel bánnak velük.

   Persze csak úgy nem jutottunk a sünihez, először „vizsgát” tettünk, hogy mit is tudunk róluk, és tartásukról. Úgy gondolom nem tettünk rájuk rossz benyomást. A sünik kézhez szokottak voltak, így nem okozott gondot, hogy kézbe vegyük őket. Kisfiam ki is választott egy süni fiút Jaspert. Ezúton is köszönjük az Erizo tenyészetnek ezt a cuki kis hapsit.

 

   Jasper 2012.08.12-én született.

 

Erizo Jasper

2012.08.12.

brown tobiato pinto

 

 

© 2012 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode