Egy fehérhasú törpesün története.

Süni mentés

013.06.18.

 

Süni mentés.

 

Éjfél körül sünit "mentettünk". Jó sokan laknak a kertünkben. Szusziztak, ástak. Nem győztem szaladgálni a tállal, hogy mindegyiknek jusson kaja. Ma már több helyre fogunk kitenni eledelt. Aztán szórtam a száraz tápból, a tálig, és mikor megtalálták volt ropogtatás, meg csámcsogás. Egy kicsit vissza is kellett hozni az útról, mert olyan házak felé vette az irányt, ahol nagytestű kutyák vannak. Egyáltalán nem volt megijedve tőlünk, mikor egy cipős dobozba tessékeltük. Ő is kíváncsi volt ránk és mi is rá. Össze sem gömbölyödött, tüsit sem meresztett, csak kicsit megnéztük egymást és biztonságos helyen elengedtük.

 

 

Csináltunk nekik kerti bújót. Jól eldugva a tuják mögött.  Nyárra jó, téliesítés ősszel lesz. Már gyűjtjük a gereblyézett füvet fekvőhelynek. Víz és kaja estére kikészítve.

 

2013.07.04.

 

A kis "kerti" sünikéink naponta kapnak azóta is kaját és vizet, mióta az útról megmentettük az egyiket. Azóta házat is épített nekik a párom és megtaláltuk az átjárójukat is a szomszédba. Úgy látjuk ott biztonságosabbnak érzik a terepet. Van a kertjüknek egy sarka, amit bokrok nőttek be jó sűrűn, ott tanyáznak míg estefelé portyára nem indulnak. Többször megpróbálták már a kis lyukon áthúzni a kajás tányért, de nem ment nekik :) . Remélem a télre szép gömbölyűek lesznek. A szomszéd is mondja, hogy a kitett cicakaját is megdézsmálják az ő oldalukon. Úgyhogy szerintem az étvággyal nincs semmi probléma.

2013.07.06.

 

Kis barátunkat újból az útról szedtük össze. Egy kis simi és sztárfotó után elengedtük a hátsó kertben.

Elérhetőség

Jasper a törpesün

Facebook

Budapest

Keresés

© 2012 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode