Egy fehérhasú törpesün története.

Végre nálunk

 

Szeptemberben hozhattuk haza, addig volt időnk beszerezni a lakosztályát.

Sok böngészés és utánajárás után egy nagy ketrec mellett döntöttünk, melynek az oldala és a teteje is nyitható. (150*90)

Sokan szekrénykét csináltatnak neki, vagy terrában tartják. Szerintem kell a szellőzés és a terrát nem tartom alkalmasnak állattartásra. Sokan a "szag" szivárgás miatt is választják. Szerintem maradjon meg a hüllőknek és a halaknak.

A ketrec jól szellőzik és ha kell le lehet egy - egy oldalát takarni, hogy melegebb legyen. Bár a hőmérséklet a téli időszakban állandó nálunk, ezt csak szellőztetésnél teszem meg. Szag sincs, ha megfelelően tisztán van tartva az állatka. Mi minden nap többször is átnézzük az almot, hogy ne legyen kaksi, vagy pipi benne. Főleg a kicsi fiam csinálja, aki saját kis zsebpénzéből fizette ki és tartja a kis sünit.

A süninek magának nincs szaga.

Kapott kis tálkákat és varrtam neki bújót, valamint a férjem készített neki egy faágakból összerakott boltíves házikót.

 

Persze ezidő alatt is tartottuk a kapcsolatot a tenyésztővel és küldött fotót a kis fickóról.

 

 

 

De térjünk vissza a „beköltözéshez”. Mikor megjött hagytuk, hogy megismerje környezetét és birtokba vegye új lakhelyét. Édes volt, ahogy szimatolgatott és mindent felfedezett. Aztán kicsit mi is bemutatkoztunk neki, hogy megismerje a szagunkat.

Kapott egy kis takarót is, amibe rögtön belekötött és jól megrágicsálta.


 

Sokszor vesszük kézbe. Van hogy „fúj” rám ha én veszem ki és a kisfiam is ott van, mert rögtön hozzá akar menni. Kipróbáltuk, hogy csak egyszeri döntés volt-e, de ahányszor visszaadta, mindig újra a fiacskámhoz ment vissza. Édes, ahogy befúrja magát a kezébe és képes ott elaludni.

 

Nagyon szeretik egymást.

 

Le is mérjük, hogy rendesen fejlődik-e. Ennek az lett az eredménye, hogy igencsak gyorsan gyarapszik a drága. Ezért egy órára betesszük neki a kereket, hogy tarthassa a súlyát. Ahogy látszik a képen is, nem hájas, csak elég gyorsan gyarapodott. Hiába a házikoszt! Azért csak egy órácskára kapott kereket, mert még csak 3 hónapos lesz és nem szabad neki hamar kereket adni, mert gerincferdülést, puposodást okozhat.

 

 

                                                               

 

 

Azt is imádom, mikor bevágja a durcit és összegömbölyödik. Nagyon aranyos, mikor kicsomagolja magát.

 

 

 

Esténként teljes mértékben áttrendezi a lakhelyét. Mivel az alagútbújót is széttörte,a férjem kivájt neki egy fatörzset és most ott lakik, valamint a bújót használja alvóhelyül.

 

 

Imád az alomba is hemperegni, aztán mikor kihemperegte magát és elvégzi a dolgát, szépen el is ássa azt. Jól nevelt nem?

 

 

© 2012 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode