Egy fehérhasú törpesün története.

Napi dolgok 2014.

2013.

 

Eltelt  egy év.

 

Jaspikánk betöltötte az első életévét.

 

   Sokan azt mondták, hogy a sünik nem ragaszkodnak a gazdájukhoz, nem alakul ki szorosabb kapcsolat, kötődés a gazdi felé. Ezt nagyon-nagyon meg kell cáfolnom. Ahogy a kis fiammal játszanak, a hozzánk való viszonya nem ezt támasztja alá.

   Hallgat a nevére, elindul, ha hívjuk. Nem harap, nem szúr, nem gömbölyödik. Nagyon szelíd és kedves kis fickó. A legtöbbször természetesen a kis gazdijával tölti az időt. Felfedezik együtt a lakást, vagy bebújik a gyermekem párnái közé és átrendezi az ágyikót, vagy csak kicsit alszanak együtt. Jó nézni a kis kettősüket. Számtalan puszit is kap Jaspika és sosem veszi zokon a babusgatást A legjobban a gyerek nyakában szeret elbújni, megülni a vállán és nézni a tévét. Ha a párom veszi kézbe már ki is nyúlik és alszik is.

   Nem tudom más süniknél hogy van, de nálunk, ha fel szeretnénk venni Jaspit, akkor saját magát emeli meg, hogy a pocija alá tudjunk nyúlni. Olyan, mintha kis emelő lenne alatta, kinyújtja azt a kis pipaszár lábait, hogy meg tudjuk fogni. Ha játék közbenr úgy gondolja, hogy fiacskám messze került tőle, már döcög is utána és bújik hozzá.

 

   Imádom, ahogy csámcsogva eszi a főztöm, a kukacokat, ropogtatja a szárazat. Nagyon csendesen jár, még az alom sem rezzen a lába alatt. Gyakran csak a csámcsogása buktatja le.

 

   Kialakítottunk egy napirendet is. Reggel, mielőtt elmennénk munkába, vagy iskolába megnézzük, hogy este nem csinál-e valami kis huncutságot, nincs-e rajta sérülés, stb. Ilyenkor még fel szokott lenni. Ha szükséges még ki is takarítjuk, amit természetesen este is megteszünk, ha észrevesszük, hogy hagyott nekünk illatos csomagot. Délután, ha hazaérünk, szintén megnézzük, hogy hogy van. Aztán este kb. kilenc körül vacsizik. Napközben nem költögetjük, akkor sem, ha itthon vagyunk. Éjszaka az ő világa.

 

  Volt, hogy nagyon megijesztett, mert elkapott valami allergiát. Bedagadt a kicsi és piros lett a bőre. Nehezen vett levegőt is. Sajnos nem derült ki, hogy allergia volt-e, vagy valami megcsípte és az váltotta ki ezt a reakciót. De rendbe jött és azóta sem volt vele semmi baj. Köszönet Móninak (Erizo tenyészet), aki velünk virrasztott, jó tanácsokkal segített, és az Exopet doktornőjének.

 

Kíváncsian nézek az új év elé. Vajon mivel lep meg még minket Jaspi.

 

Elérhetőség

Jasper a törpesün

Facebook

Budapest

Keresés

Követhetsz a google+ oldalon is : Erizojasper néven találsz rám

© 2012 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode