Egy fehérhasú törpesün története.

Salut!
Je m'appelle Jasper. Je suis hérisson. Ceci est mon histoire.

Hi!
My Name is Jasper. I am a hedgehog. This is my story.

Vendégkönyv

Dátum 2019.12.07
Feladó Vendég
Tárgy J

Jó az oldal!

Dátum 2015.10.15
Feladó Renáta
Tárgy Betegség

Szia!!!Szeretném a segítségedet kérni !!Van egy két éves lány sünim eddig soha nem volt beteg sőt nagyon barátságos, aranyos .Kb 3 napja azt vettem észre ,hogy itt-ott véres a forgács.Megnéztem egy kicsit piros a hasa a végbele körül ,lemostam betadinnal!!De attól félek,hogy a vér a vizeletéből jön mert az etető edény oldala reggelre véres volt.Felhívtam az állatorvost aki már nem "fiatal" azt mondta ő ilyen különleges állatokkal nem foglalkozik.Mi egy kis faluban lakunk legelőbb csak hétfőn tudnám bevinni a közeli városba mert a kisfiam epilepsziás és most éppen nincs jól!!Kérlek ha így látatlanban tudsz valamennyit segíteni akkor nagyon megköszönnénk.Legalább annyit,hogy szerinted mi lehet a baja???Előre is köszönöm:Renáta

Dátum 2013.11.27
Feladó Mea
Tárgy Aggodalom

Szia.Egy olyan kérdésem lenne,hogy ha a süni du.n , estére a hőmérséklete leesik de hideg nincs a szobába (egyáltalán) nap közbe is tevékenyebb és még étvágya is van csak lassú folyamat akkor kezdjek el aggódni?! Előre is köszi

Dátum 2014.03.14
Feladó Jasper atörpesün
Tárgy Re:Aggodalom

Kedves Mea!

Először is elnézésedet kérem a kései válaszért. Nem mentegetem magam, de sajnos nem kaptam meg a bejegyzésről az értesítést.
Nem tudom mennyi az a hőmérséklet, amit te nem gondolsz hidegnek. A süniknek minimum 24 fok kell, vagy ennél magasabb. Nálunk állandó 24 fok van, amit Jaspi szeret. Természetesen, ha úgy érzem, külön melegítőt is teszek be neki. Mivel ketrecben lakik, hogy a házon kívül is meg legyen a megfelelő hőmérséklet, le szoktam takarni a ketrec három oldalát.
Ha a süninek hideg a kis lába és a hasija, akkor mindenképpen melegebb kell neki, mert hibernálódhat. Ez a süni életébe is kerülhet. Az "étvágya is van, csak lassú folyamat" azt jelenti, hogy nem eszik rendesen, akkor a hideg végtagok és az étvágytalanság lehet a hibernáció jele is.
Ez a linket tudom neked ajánlani, itt több alternatíva is van a sünik melegen tartására.
https://erizo.ewk.hu/vegzetes-hibernacio

A sünik nappal általában alszanak. Ezt tiszteletben kell tartani. Ritkán kelnek fel enni, vagy inni, aztán mennek vissza aludni. Általában sötétedéskor ébrednek fel.

Remélem segíthettem, és még egyszer elnézést kérek.

 

© 2012 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode