Egy fehérhasú törpesün története.

Napi dolgok 2015

 
Megint eltelt egy  év. Elég mozgalmas volt. Sajnos nem jó értelemben. Jaspikánk kétszer esett át fogászati kezelésen, el is vesztett két fogacskát. Az állkapcsában csontoldódás van. Arra nem jöttek rá a dokik, hogy mi miatt alakult ez ki nála. Genetikai, örökletes dolog lenne?
A diagnózis: enyhe fogkő némely fogán, ezt leszedték. A bal oldalon az állkapcsában is gyulladás van, ezért van a csontvesztés is. Olyan a röntgen képen, mintha a két csont között egy üreg lenne. Nem mutatja, de lehet, hogy fáj neki mikor rág és ezért nem eszi a roppanós falatokat. 
 
 A kis tüdején is találtak foltot és az sem tudni mi miatt. Ez hál istennek nem nőtt, nem terjedt el, mint későbbi röntgennél kiderült. A bal oldalán egy kis daganatot tapintottunk ki. Mentünk is a dokihoz rögvest. Mint kiderült fiú létére melldaganata volt, ráadásul rosszindulatú. Jött a műtét és az izgulás, hogy nehogy áttétes legyen. A szövettan szerint nem képződött áttét. Azóta is nap, mint nap áttapogatjuk, nehogy mégis legyen valami. A doki elmondta, hogy figyelni kell, mert előfordulhat, hogy nem a műtét helye mellett, hanem máshol esetleg kialakulhat még daganat, ha ne adj isten mégis áttét képződött.
 
 Hogy lekopogjam, most jól van, mozgékony, jókedvű. Remélem jó sokáig velünk lesz még. Mindenesetre nagyon hálás vagyok az Exo-Pet rendlő orvosainak, és segítőiknek, a jó ellátásért és segítségért, amit Jaspival kapcsolatosan eddig is nyújtottak.

© 2012 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode