Egy fehérhasú törpesün története.

Jaspi lerágta a lábát, megcsonkította magát

 
Jaspikàm ma nem kap kereket mert megvàgata a kicsi làbàt valamivel. Még rà kell jönnünk mi lehetett az. Talâny...  (2015.04.26)
 
 
Sajnos reggelre lerágta a lábát, Minden tiszta vér volt, rohantunk  vele az orvoshoz. Sajnos nem tudjuk miért tette. 
Bent volt velem egész nap a munkahelyen. Hál istennek a főnökeim nagyon kedvesek és megengedték ezt.
 
 

Voltunk kötözésen. Még párszor át kell kötni de meg fog gyógyulni. Kivizsgálták a kicsikét. Pisi van. Doki meg is vizsgálta a vizeletét és rendben van vele minden. A veséje is jól működik. Kaksit meg útközben a dokihoz nyomott nekem. Új daganata nincs. Remélem nem lesz semmi komoly és meggyógyul. Olyan jó lenne egy jó hosszú időszak amikor semmi betegség baj nem éri őt.  (2015.04.29)

 

Két napja. Se pisi se kaki. Pedig masszírozzuk is.

 

Jól bírja a kötés. A fogával nem tudja átharapni. Tettem rá a nyaldosás miatt még egy kis ragtapaszt Estére. Azt szedi le reggelre. Remélem nem szed le egy gézdsrabot mert félek lenyelné. Kék lukáccsal van bekenve a seb azt meg valamiért szereti nyaldosni viszont nagyon jól gyógyítja a sebet. Combig be van kötve. Most hogy átkötötték mondta a doki hogy csúnyán elintézte magát.

Voltunk kötözésen. Sajnos nincs jó hírem. Jaspi lábát, mivel elhalt egy részen, csonkolni kellett. Itt a képen még a "kis műtét" előtti állapot van. Holnap megyünk vissza új kötésre. És ez csak a kisebbik baj. Új nagy daganatot tapintott a doktornő a tüskék között az oldalán, nőtt a csomó a hónaljában is. Sajnos döntés előtt állunk, hogy bevállaljuk a műtét műtét utáni állapotot és azt, hogy Jaspi mire felépül a műtét után jöhet egy új. Vagy hagyjuk, hogy amíg lehet élje a kis életét. Sajnos nagyon nehéz. Holnap még újra átbeszéljük a rendelőben az esélyeit. Mindenesetre mindent megteszünk érte, hogy ne szenvedjen és ami még hátra van a kis életéből az boldogan teljen neki. Szerettük volna, ha ez a kis drága sokáig velünk marad. Nagyon fáj, hogy így alakult.  (2015.05,04)

 

 

Újra doki... Új kötés a kis lábán. Konzilum Sátorhelyi és Pázár doki között... (volt szerencsém élőben találkozni Pázár doktorral)Ők döntöttek. Sajnos rossz hireim vannak.Nem lesz műtét. Le vannak tapadva a duzzanatok a mellkasi részen
Nem tudnák úgy kivenni, hogy Jaspinál ne legyen új áttét. Most két lehetőség van. Vagy nagyon hamar romlik az állapota és gyorsan elmegy a Csillagok közé, vagy még jól bírja magát és egy jó darabig velünk lesz. Ez utóbbi lenne jó.

 

2015.05.08

Kötözés ma is. A doki szerint nem szép most a kicsi lába, de hámosodik. Sajnos megint vérezert neki mert gondolom beleragad a kőtszer is és felsérti a lábiját mikor levszik a kőtést. Abban reménykedem legalább a fél lábfeje megmarad. Sajnálom szegénykét. Nem hagyja ám el magát. Jön megy. Vagyis elöl lép hátul meg bakkan a kötés miatt. A kis drágám még az alomtálcába is bejár és odavégzi a kis dolgát. Nem a feladós fajta... Úgy csinál mindent mintha nem lenne semmi baja. Itigylédre méltó kitartása van.Jó, hogy velünk van.  Maradjon is sokáig.

Dokii után egy kis kukacozás, hogy jobb legyen a kedve

 

 

2015.05.13

 

Új kötést kapott ma is. Sátorhelyi doktortakaros kis papucsot csinált neki, hogy ha rágná annak a szélét tudja csak. Olyasmi mintha mini békatalpat kapott volna. Most bent lehettünk az átkötésnél,de nem birtam nézni ahogy itt fekszik aléltan a kis altatómaszkkal a pofiján és ahogy leszedte a kötést a pici lábáról és picit felszakadt a seb,mert beleragadt egy kis kötszer,ott eltöröt nálam a mécses és ki kellett jöjjek onnan. Miért csinálta ezt magával? Hál istennek azóta nem jutott ilyesmi eszébe.Szépen hámosodik,gyógyul. Nincs több elhalt rész és reméljük nem lesz több komplikáció. Mostmár újra itthon vagyunk. Hiába a babusgatás haragszik az egész világra. A gyerek sem tudja megnyugtatni. Most csak pufizik. Estére vigasztalásként kukacot kap.

Túl a sokkon amit Jaspi okozott elmondom mi történt. Sajnos leszedte suttyomban a kötést és újra lerágta a lábát. Minden tiszta vér volt. Ő is. A legrosszabb hogy el sem akarta engedni a lábát. Azonnal hívtam Sátorhelyi doktort és fogadott is. Hiába volt már 10 körül. Mikor ott megláttam Jaspi lábát ért a következő sokk. Hiányzik a lábfeje... Véraláfutásos a kis lábija többi része. Alapos ferőtlenités,kötés. Sajnos azt mondta Sátorhelyi doktor hogy lehet a lábát le kell majd vágni. Csak akkor sem biztos,hogy a csonkot nem kezdené ki. Vagy valamelyik másikat. Most virrasztani fogok vele. A baj az hogy szinte állandóan ráharap a kötésre. Miért van mindez? Már azt hittem minden jó úton halad. Mit csináljunk?

A doki szeint ő a hetedik süni akkor ezzel kezel igy lerágta a lábát. Este virrasztottam vele. Evett ivott ment az alomba közlekedett csinálta a dolgát. Értetlenül állunk előtte. Most együtt dolgozunk alszik mint a bunda.

Végig vele voltam este. Mintha misem történt volna vele evett ivott, végezte a dolgát. Aztán elaludt az alomtálcában. Reggel nem merem itthon hagyni,féltem megint kát tesz magában Úgyhogy kértem engedélyt és jött velem dolgozni. Reggel még mikor letettem bekapta a kis lábát és aludt el. Átaludta a napot. Sajnos durci lett mióta állandó tortúrának van kitéve. Tegnap este mikor mentünk a rendelőbe még Marcim ujjára is ráharapott. Jó mélyre vágta a kis fogait. Ma még elugrottak egy új adag fájdalomcsillapitóért remélem nyugodt esténk lesz. Azért ma is együtt alszunk.

Eddig minden a régi kerékvágásban. Nem csócsálta a lábát. Esténként felváltva kelünk hogy megnézzük minden rendben van-e vele.

 

© 2012 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode