Egy fehérhasú törpesün története.

Pofátlanság

 
Sajnos vannak olyan tenyésztők, szaporítók, akik nem tudják,elfogadni szerény meglátásom szerint, hogy egyes süntartók, mint én is, napi blogot, facebook oldalt szentelünk kis kedvencünk mindennapjainak. Sokszor kibeszélnek, másolgatnak más csoportokba a posztokról, amit szintén etikátlannak tartok. Priviben, meg a falon nem mondják a szemedfbe, de nem gondolnak bele, hogy kapok róluk infót néhány kedves baráttól, vagy magam is látom azt. Néha elgondolkodom, hogy ezeknek az embereknek milyen az értékítéletük. Ahogy több oldalon is fenn voltam, több emberrel beszéltem, el voltam hűlve a köpönyegforgatókon. Személyes tapasztalatom is van róla.
 
Mikor elkezdtem egyedülálló volt Magyarországon, Jaspi oldala. Ami a sünikről szólt, csak cuki képek megosztásában merült ki.
Én , mi megosztottuk a kicsink életét, mindennapjait, örömeinket, bánatainkat, és küzdelmeinket azokkal, akik időt szántak rá és olvasták, követték az oldalt ill. a blogot. Ők voltak azok, akikből bíztatást, és erőt merítettem az évek alatt.
 
Sok bántást is kaptam. Többször mondták, hogy hagyjam abba és még a csoportot is töröljem. Sőtt még feljelentéssel is fenyegettek. Nem tettem és jól tettem. A süncsoportom a legtöbb taggal dicsekedhető csoport. Megbpróbálunk mindenkinek segíteni és megoldást találni a problémáikra. Most, a napokban is volt rá példa,  hogy az az egyik csoportot üzemeltető süntenyésztő jelentkezett be a csoportomba, aki kizárt az övéből, mert nem igeneltem neki, mertem véleményt formálni és ellentmondani. Szerintem pofátlan egy lépés volt tőle és igencsak rövid az emlékezete. No akkor alapítottam meg az én sünis csoportomat. Itt  a cuki sünis képeken kívül minden felmerülő problémára megpróbálunk megoldást találni, és nem a saját reklámfelületemként használom. 
 
Ha segíthetek valakinek abban, hogy megismerje ezeket a szeretnivaló kis állatokat, már megérte. 
A tenyésztők sem mondanak ám el mindent! Aztán meg te vagy a hibás, ha a kis állatnak valamilyen baja lesz. 
Ha úgy döntöttél, hogy kis sünit veszel magadhoz, a kutatásnak, utánanézésne, tanulásnak, sosem lesz vége. Érdemes külföldi oldalakat is böngészni, mert országonként változik a süntartás módja, etetési, gyógyítási szokások. Érdemes cseten is beszélgetni fórumokon.
 
Sok örömet mindenkinek a kis sünikéjéhez!
 

© 2012 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode