Egy fehérhasú törpesün története.

2013.02.21 Betegség?

Jaspival  van egy kis baj. két három napja, reggelre  véres volt a kereke. De sérülés, nem látszik rajta sehol, a hőmérséklete sem magasabb, eszik, iszik rendesen, kaksi rendben van. Az alomba is rendesen elvégzi a dolgát, abban sincs semmi másként, mint eddig. Mikor utoljára láttuk pipilni, normális vizelete volt. Tegnap 14-17:30-ig a gyerek ölében volt, és nem produkált semmit. Közérzete jó, megnyomkodtam a pociját is, de fel sem vette. Nem tüsszög, ugyanúgy szaladgál.
Mi lehet?

Bejelentkeztünk az orvoshoz is, hátha ő lát rajta valamit, ami mi nem. Először azt hittük, hogy a vizelete véres.

 

Elvettük tőle a kereket és egész este rendezkedett, nem volt vele semmi. A férjem reggel 6-kor megsajnálta és visszaadta neki a kereket. Futott, pipilot, és semmi. Hál' Istennek. Azóta se fordult újra elő. Tetőtől talpig átvizsgálva sem találtunk rajta külsérelmi nyomot. De nagy valószínűséggel a lába, vagy a tüsije sérülhetett, mert a keréknek csak az egyik oldala színeződött el. Úgy látszik ez már Jaspi titka marad... A lényeg, hogy egészséges szép kis pasi!

2013.03.15.

 

Mivel többször előfordult, hogy véresen találtuk a kereket és nem tudtunk rájönni mi okozhatja, mert kívül semmi sérülést nem találtunk a kicsin.Úgy döntöttünk, hogy bármi is okozza a kerék új borítást kap. Ezt meg is tettük. Ma már egy csúszás mentes linóleum bevonata van.

Aztán megtaláltuk, az egyik kicsi lába volt bibis. Valahogy, valamivel megvágta magát a két kis ujja között. Mondhatom fellélegeztünk.

Elérhetőség

Jasper a törpesün

Facebook

Budapest

Keresés

© 2012 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode