Egy fehérhasú törpesün története.

Sünös dolgok

Most, hogy kicsit beleástam magam a sünös dolgokba, azt látom, hogy a sünösök között is nagy a rivalizálás. Ez gondolom, mint minden más területen a felvevő piac miatt is van. Vannak egyesületek, tenyésztői csoportok akik nem igazán jönnek ki egymással. Nem tudnak "egymás mellett " dolgozni, úgy, hogy rosszindulatú megjegyzéseikel ne lenne tele a közösségi oldal. Ezt nagyon csúnya dolognak tartom.

 

Bizony vannak olyanok is, akik minden megtesznek, hogy népszerűsítsék a kis süniket, szerettel gondoskodnak róluk és odafigyelnek, hogy milyen gazdihoz kerülnek. Ha lehetőségük van rá továbbiakban is követik a kis sünik sorsát. Minden tiszteletem a lelkiismeretes munkájuké.

 

Az azonban nagyon elszomorít, és személyes tapasztalatként mondom, hogy van a facebookon egy magát segítőkésznek nevező csoport, ahol, ha a csoport adminjaival, adminjaival nem megegyező véleményen vagy, kitörlik a bejegyzésed. És téged is törölnek és letiltanak a csoportból.

És milyen hangnemet engednek meg maguknak!

Ezt nem tartom túl etikusnak. Sőtt inkább gyerekesnek!

 

Ha egy csoportot indítasz, úgy gondolom fel kell készülnöd arra, hogy mások véleménye nem feltétlenül egyezik a tiéddel. A véleménykülönbségekből kialakuló viták, megoldások keresése vezet ahhoz, hogy segítsük egymást, tanuljunk egymástól, új dolgokat fedezzünk fel.

Ezért is alakult meg a Tűpárnácska - Törpesün Csoport (www.facebook.com/groups/erizojasper/), hogy mindenki elmondhassa véleményét és lehurrogás, "majd én megmondom a tutit" kioktatás nélkül kapjon válasz kérdéseire, az, aki megtisztel minket azzal, hogy tagnak jelentkezik.

 

 

 

 

 

 

Elérhetőség

Jasper a törpesün

Facebook

Budapest

Keresés

© 2012 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode